Man får inte glömma bort...

 
 Klicka någonstans på sidan för att komma till Instagram.

Skönt att han är här!

Det är skönt att äntligen ha fått hem den märkliga libyern, eller araben, som han egentligen är.
Han är för tillfället hemma om dagarna vilket innebär att jag får middagen serverad direkt när jag kommer hem från jobbet. Och inte nog med det! Han frågar mig hur jag vill ha avocadon skuren, om jag behöver något från affären, vad jag vill kika på till maten (Mentalist eller film?) och så vidare - en riktig stjärna är han. Men det visste vi ju redan.
 
Idag planerar vi midsommar tillsammans på Facebook. Vi har en mailtråd som Jocke skapade för att han ville höra vad som passade herrskapet bäst. Det som händer när en sådan tråd skapas är att allt annat än vettiga och viktiga saker diskuteras. Ett utdrag ur tråden: "Wtf ? Hur kan barnbordet helt plötsligt bli mer poppis"...
 
Midsommar firas i alla fall i Trosa tillsammans med fina vänner, det kommer bli kalaskul tror jag!
 
Innan dess ska jag faktiskt besöka Istanbul för konferans med jobbet. Vi åker nu på fredag och kommer hem igen söndag, eller snarare natten till måndag. Det ska bli roligt! Hoppas bara att det är lugnt på torget när vi kommer dit. Så, fredag alltså.

Sista kvällen på ön

Den 4 juni var vi båda bakis som bara den (jag skyller allt på Paul). Som tur var ville inte solen visa sig, så det gjorde ingentning med en latardag. Vi åt frukost på Subway, sov en stund till, åt middag på Hard Rock och gick sedan på bio.
 
Dagen därpå däremot var vi pigga och uppe med tuppen! Vi tog vår lilla hyrbil och åkte till Naxxar och Palazzo Parisio för en trevlig och väldigt god frukost bestående av färsk lemonad, äggröra, bröd och diverse fikabröd. Många härliga färger och blommor, söta sköldisar i dammen och en heltokig katt på jakt efter ödlor.
 
 
 
 
 
 
Mätta och belåtna åkte vi vidare och hamnade återigen på Mellieha Bay. Där vi solade, badade, drack juice, käkade lunch och tittade på märkliga moln på himlen. Ungarna brevid utropade "Look! There's a rainbow in the cloud - a sunbow!" - fint.
 
 
 
 
Sista kvällen på Malta för Jihad innan hemflytt och vi hade bokat bord på favoritrestaurangen La Mère i Valletta. Tillsammans med Paul, Malin, Simon, Linnéa, Simon och KG åt vi massa god mat, delade några flaskor rödvin och sörplade i oss kaffe med Baileys och Amaretto. Alltid lika mysigt och kul! Och kvällen fortsatte vidare...
 
 
 
 
 
 
Inte så kaxig längre? 
 
 
...till Memories där vi hamnade mitt i en möhippa! Vi sjöng ett par sånger och blev i princip utkastade innan vi ens druckit upp våran sprit. Som tur är fick vi låna ett par plastmuggar så vi inte skulle bli allt för törstiga på vägen. De flesta droppade dock av på vägen hem, och slutligen var det bara jag och Jihad kvar. Vi bestämde oss  för att gå vidare för en sista drink.
 
 
 
På Hugo's Terrace stötte vi på en del kända ansikten! Snicksnack och sen traskade vi hemåt för en sista natt på Olive Str.
 
 
Tack Malta för denna gång - på återseende!

Mellieħa Bay och Juuls

3 juni spenderade vi på stranden, med massa sol, vind och vatten. En urmysig dag med ett par dopp i det blå, världens kanske godast färskpressade apelsinjuice och världens absolut bästa sällskap! Dessutom en lite mörkare hudton - det gillas!
 
 
Middag åt vi på en relativt nyöppnad restaurang i St. Julians där de serverade indiskt och arabiskt (minns inte namnet). Harira, Chicken Madras och rödtjut till det. Mycket gott! Trevligt sällskap fick vi dessutom av Paul och Malin, som självklart också följde med en sväng till Juuls där vi drack drinkar och shots och dansade och tog en massa fina, fula, knäppa, roliga, galna och tokiga bilder. Kvällen avslutades på tok för sent med en massa kärlek och kramar.
 
 
På bilden ovan ser vi fortfarande ganska städade ut, och även bilderna här nedan är väl halvt om halvt OK...
Facebook finns några mindre vackra, och de absolut värsta fick stanna kvar i mappen på datorn hemma. Lika bra det.
 
 
 
 

På Tia Buena i medelhavet

Den 2:a juni landade jag på ön igen!
 
Blev upphämtad av min älskling och så åkte vi snabbt hem och lämnade av väskor och bytte om, packade kappsäck, hämtade Simon och KG och rejsade vidare mot hamnen där båten väntade på oss. Utan skipper, då han tagit fel på tiden... Men han dök upp rätt snart så vi kunde hissa segel och ge oss ut på vågorna.
 
 
 
Till vår stora glädje träffade vi på ett gäng delfiner som tyckte det var kul att simma med oss en bit. Dessutom ställde de upp och utförde diverse höjdhopp och akrobatiska konster! Riktigt ballt! Inte första gången jag ser delfiner på Malta, men första gången de kom så nära och var så många. Inte lätt att fånga på bild, men på bilden nedan syns i alla fall en liten fena.
 
 
Många fega krukor ombord på båten, men några av oss var i och plaskade! Det är väl nästan ett måste när man åker båt?
 
 
 
 
Vi fick inte jättemycket sol, men när den väl var framme var det skönt! Desto mer alkohol, bra musik, god mat och trevligt umgänge. En riktigt härlig dag med riktigt härligt folk ♥ ...och i vanlig ordning ett trött gäng när vi väl var tillbaka i hamnen.
 
 

RSS 2.0